До яких робіт залучатимуть полонених росіян: пояснення Мін'юста

Частина з військовополонених готується до обміну
До яких робіт залучатимуть полонених росіян: пояснення Мін'юста
Російські полонені на Сумщині Фото: МВС
17 Травня 2022, 11:02
читать на русском

Військовополонених солдатів будуть залучати до низько кваліфікованої роботи, оскільки невідомі їхні навички.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька у коментарі "Главкому".

Коли ж станеться так, що всіх полонених переведемо до табору, тоді їх залучатимемо до праці, але у межах периметру самої установи. Передовсім це пов’язано із питаннями безпеки, – зазначила Висоцька.

Окрім цього, вона зауважила, що потрібно переговорити з представниками бізнесу про те, що можна їм доручити.

Очевидно, це буде низько кваліфікована робота. Бо вони не з усім устаткуванням зможуть працювати. Усі ж бачили, як російські солдати дивилися на пральні машини ніби на щось коштовне..., – додала вона.

Чиновниця розповіла, скільки полонених буде залучено до суспільно-корисних робіт наразі не відомо, адже більшість з них готується до обміну. Така можливість передбачена Женевською конвенцією і більше розрахована на тривале утримання військовополонених.

У нашому ж випадку про їхнє залучення до суспільно-корисних робіт поки не йдеться. Адже більшість полонених перебувають у дільницях та готуються до обміну, – уточнила Висоцька.

Нагадаємо, що наразі деблокувати "Азовсталь", де перебувають українські бійці та цивільні, неможливо військовим шляхом. Але Україна шукає, як витягнути наших військових з Маріуполя.

Читайте також

1