Україна запропонувала РФ обміняти поранених бійців з "Азовсталі" на її солдатів, - Верещук

Україна шукає не ідеальний варіант, а робочий
Важливо
Україна запропонувала РФ обміняти поранених бійців з "Азовсталі" на її солдатів, - Верещук
Азовсталь у Маріуполь / Фото з Telegram
11 Травня 2022, 23:11
читать на русском

Наразі деблокувати "Азовсталь", де перебувають українські бійці та цивільні, неможливо військовим шляхом. Але Україна шукає, як витягнути наших військових з Маріуполя.

Про це повідомила віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук у Telegram.

Азовсталь. Станом на зараз, військовим шляхом деблокувати Азовсталь неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги, - зазначила вона.

Верещук додала, що росіяни не погоджуються на "екстракшн". Це реальність, але від росіян це не дивно.

Водночас уряд пропрацьовує різні варіанти. Жоден із них не є ідеальним. Але триває пошук не ідеального варіанта, а робочого.

Як перший крок, запропонували росіянам такий обмін: "Ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з Азовсталі по гуманітарному коридору. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених", - заявила глава МінТОТ.

Домовленості ще немає. Переговори тривають.

Нагадаємо, 1 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Однак офіційно українською владою не було оголошено, чи вирішується питання евакуації поранених захисників Маріуполя з полку "Азов", які перебувають у підвалах заводу.

У полку "Азов" розповіли, що поранені солдати у підвалах "Азовсталі" помирають у страшних муках через нестачу медикаментів.

Читайте також