Міноборони закупить нове взуття для військовослужбовиць, які крокуватимуть на параді

Міністр оборони особисто опитав жінок-учасниць параду і вирішив замінити незручне взуття
Головне
Міноборони закупить нове взуття для військовослужбовиць, які крокуватимуть на параді
жінки військові на підборах (Фото: Міноборони Фейсбук)
7 Липня 2021, 17:21
читать на русском

Міністерство оборони України закупить нові моделі туфель для військовослужбовців-жінок, які братимуть участь у військовому параді до 30-річчя Незалежності України.

Про це під час засідання уряду повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

Після того, як окремі політсили роздмухали питання, зробивши з мухи слона, я вжив заходів з метою нейтралізації цих «наїздів» і вважаю, що цей наїзд був абсолютно інспірований, безпідставний. Зокрема, наказ щодо встановлення форми одягу для жінок-військовослужбовців, який передбачав саме такі туфлі, в яких звинувачують Міністерство оборони, був прийнятий ще у 2017 році. І це звичайні жіночі туфлі для парадної форми одягу. На параді передбачається, що бойові частини мають йти в польовій формі одягу, в берцях, а небойові, тобто всі військові навчальні заклади, йдуть в парадній формі одягу, - пояснив міністр.

Він також доповів, що зустрівся з військовослужбовицями, які мають крокувати на параді, та обговорив з ними проблему.

Взуття справді незручне. Я до цього з цим взуттям не стикався... Після розмов з жінками-військовослужбовцями ми з’ясували, що ці туфлі, по-перше, звалюються з ноги під час ходьби, по-друге, вони мають високий каблук, який не дозволяє комфортно йти жінці в строю, - зазначив Таран.

Він поінформував, що минулого тижня в Міноборони вже розробили новий зразок туфель, які мають шнурки та низькі підбори.

Я сподіваюсь, що ми протягом найближчого часу зможемо виготовити експериментально це взуття в необхідній кількості. Якщо буде позитивний досвід використання нового взуття, то ми потім приймемо його за основу і будемо всім жінкам видавати, - наголосив Таран.

Нагадаємо, днями у Верховній Раді зчинився скандал. Народні депутатки з міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" та заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк висловили обурення з приводу рішення Міноборони змусити жінок-військових крокувати на військовому параді до Дня Незалежності на підборах. На знак протесту проти такого рішення народні обраниці поклали перед міністром оборони (Андрій Таран - досьє), який сидів у ложі уряду, взуття на підборах та звинуватили його у сексизмі.

Читайте також

1