У Міноборони відповіли на закиди у сексизмі через підбори на параді

Курсанток хочуть змусити марширувати на каблуках через "парадну форму"
У Міноборони відповіли на закиди у сексизмі через підбори на параді
Фото: Міноборони у Фейсбуці
2 Липня 2021, 14:33
читать на русском

У Міністерстві оборони України пояснили, чому вирішили відправити марширувати на парад жінок-військових у туфлях на підборах.

"Українським новинам" у Міноборони пояснили, що курсантки будуть марширувати на підборах, оскільки будуть одягнені у парадну форму.

Вони будуть у парадній формі, тому будуть і на підборах. Ну не в берцях же марширувати та у парадній формі? Якби вони були у військовій формі, то берці до неї підходять нормально, а коли це парадна форма, то туфлі - це нормально, - кажуть у відомстві.

Також у Міноборони зазначили, що в європейській армії така практика досить поширена і проблеми вони в цьому не вбачають.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді зчинився скандал. Народні депутатки з міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" та заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк висловили обурення з приводу рішення Міноборони змусити жінок-військових крокувати на військовому параді до Дня Незалежності на підборах. На знак протесту проти такого рішення народні обраниці поклали перед міністром оборони (Андрій Таран - досьє), який сидів у ложі уряду, взуття на підборах та звинуватили його у сексизмі.

Читайте також