Міносвіти пропонує скасувати ДПА, ЗНО та єдиний вступний іспит

Також скасують єдине фахове вступне випробування
Головне
Міносвіти пропонує скасувати ДПА, ЗНО та єдиний вступний іспит
Школа Фото: УНІАН
8 Березня 2022, 17:35
читать на русском

Міністерство освіти та науки запропонувало одноразово змінити алгоритми щодо державної підсумкової атестації для учнів 11 класу та вступу до закладів вищої освіти України у 2022 році.

Як повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, спільно з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, освітянською та батьківською спільнотами, МОН пропонує  скасувати складання державної підсумкової атестації (ДПА), зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг.

Таке рішення є непростим, але необхідним. Адже наше головне завдання знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, і ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити, - сказав він.

Шкарлет зазначив, що анулювання ЗНО сьогодні необхідне для "збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні, навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час".

Нагадаємо, в Україні скасували проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 19 і 26 березня через війну з Росією.

Читайте також

1