Міносвіти радить школам продовжити канікули на період січневого локдауну

МОН керується нормами закону про загальну середню освіту
Міносвіти радить школам продовжити канікули на період січневого локдауну
Дистанційне навчання (Фото: Рexels)
15 Грудня 2020, 20:44
читать на русском

Міністерство освіти і науки України пропонує загальноосвітнім середнім навчальним закладам продовжити зимові канікули на період локдауну з 8 до 24 січня 2021 року.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерстві освіти і науки України.

У Міністерстві посилаються на заборону відвідувати школи як державної, так і приватної видів власності під час локдауну, тому навчальні заклади можуть на цей час відпустити учнів на канікули.

Міністерство рекомендує розглянути можливість, при необхідності, оголосити на цей час канікули з урахуванням положень ч.3 і 4 ст. 10 закону "Про загальну середню освіту", — йдеться в повідомленні.

Також МОН просить адміністрації навчальних закладів організувати в цей період дистанційне навчання, використовуючи ресурс "Всеукраїнська школа онлайн".

Главам місцевих департаментів освіти вже направили відповідні вказівки, зазначили у відомстві.

Читайте також

Нагадаємо, 11 грудня Міністерство освіти та науки запустило національну освітню платформу Всеукраїнська школа онлайн для учнів 5-11 класів. Ця платформа дає можливість долучитися до навчання за українськими освітніми програмами всім охочим, незалежно від місця і країни проживання, а також, що важливо, дітям із тимчасово окупованих територій та Криму.

1