Мінприроди: води в Криму більш ніж достатньо для потреб населення

Питні потреби населення Криму можуть бути забезпечені місцевим стоком
Мінприроди: води в Криму більш ніж достатньо для потреб населення
Вода у Криму Фото: @KrimRt
11 Листопада 2020, 09:35
читать на русском

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів упевнені, що води в Криму більш ніж достатньо для потреб населення.

Цивільному населенню в Криму необхідно близько 100 млн кубометрів води щорічно, - йдеться у повідомленні Мінприроди для РБК-Україна.

У відомстві кажуть, що це приблизно у дев'ять разів менше сумарного місцевого стоку у маловодні річки і прогнозованих запасів підземних вод.

Тобто питні та господарсько-побутові потреби населення та водокористувачів Криму можуть бути забезпечені місцевим стоком, - пояснили в Мінприроди.

Читайте також

Нагадаємо, Україна перекрила Північно-Кримський канал відразу після окупації півострова російськими військами навесні 2014 року. Він був побудований в 1960-70-х роках спеціально для того, щоб пустити дніпровську воду в райони Криму, і щоб вирішити проблему з водопостачанням півострова.

З початку вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водоймищ почався третій, самий жорсткий, етап обмежень подачі води.

Російський уряд 16 жовтня оприлюднив план дій щодо "забезпечення надійного водопостачання" Криму. Серед іншого, він передбачає будівництво додаткових водозаборів для подачі води в Сімферополь і Севастополь, а також пошук нових горизонтів підземних вод.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що обговорювати відновлення поставок дніпровської води в анексований Крим можна лише в тому випадку, якщо Росія офіційно звернеться з таким проханням до влади України і при цьому визнає себе країною-окупантом.

1