Місцеві вибори в Україні - підтвердження живої демократії, - США

Українці прагнуть до процвітання, безпеки, прозорості та верховенства права - Квін
Місцеві вибори в Україні - підтвердження живої демократії, - США
Вибори (фото: з відкритих джерел)
22 Жовтня 2020, 14:20
читать на русском

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіана Квін назвала проведення перших місцевих виборів в Україні після децентралізації підтвердженням живої демократії. За її словами, це свідчить про прогрес верховенства права.

Про це Квін заявила у відеозверненні, оприлюдненому посольством США в Україні.

Незалежно від результатів виборів, це підтвердження живої української демократії буде свідченням прогресу, досягнутого Україною у відповідь на прагнення свого народу до процвітання, безпеки, прозорості та верховенства права, - сказала Квін.

Також вона закликала громадян України дотримуватися правил для запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте також

Нагадаємо, що в Україні поліція відкрила вже 420 кримінальних справ через порушення на місцевих виборах. З них 88 справ за статтею про підкуп виборців. Всього відкрито 204 справи пов'язаних з можливими порушеннями виборчого законодавства і 216 - через порушення виборчого процесу. Найбільше кримінальних справ відкрито в Києві -60, найменше на Волині - 1. В рамках 17 кримінальних справ повідомлено про підозру 17 фігурантам. За минулу добу в країні відкрили ще 10 кримінальних справ. Також правоохоронці склали вже 1316 протоколів про адміністративні порушення пов'язаних з місцевими виборами.

1