Місія МАГАТЕ виїхала із Запоріжжя в Енергодар на ЗАЕС попри обстріли

Місія знає про "підвищену військову активність в цьому районі"
Місія МАГАТЕ виїхала із Запоріжжя в Енергодар на ЗАЕС попри обстріли
Енергодар / Фото: wikipedia.org
1 Вересня 2022, 10:31
читать на русском

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) вирушила із Запоріжжя до Запорізької атомної електростанції в тимчасово окупованому Енергодарі, попри повідомлення про інтенсивний обстріл.

Про це повідомляє Reuters.

За словами глави МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, місія знає про "підвищену військову активність в цьому районі", але продовжує виконувати свій план з відвідування об'єкта і зустрічі з персоналом.

У цьому районі спостерігається підвищена військова активність. Пройшовши такий великий шлях, ми не збираємося зупинятися, - підкреслив він.

Нагадаємо, що 30 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) приїхала до Києва перед візитом на окуповану орками Запорізьку АЕС. Цього ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних пропусків, тому міжнародним інспекторам доведеться вистояти чергу, щоб потрапити до Запорізької області.

31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя близько 15:00. Вона має проінспектувати захоплену російськими військами Запорізьку АЕС.

Вранці 1 серпня росіяни почали вести артобстріл заздалегідь погодженого маршруту місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС.

Читайте також