Місія ОБСЄ на Донбасі: зафіксували "Гради" та протитанкові гармати

У житлових кварталах Донецької та Луганської областей були бойові броньовані машини
Місія ОБСЄ на Донбасі: зафіксували "Гради" та протитанкові гармати
Українські військові (фото: facebook.com/pressjfo.news)
19 Січня 2021, 10:46
читать на русском

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 22 реактивні системи залпового вогню "Град". Вони розміщені на окупованій частині Луганської області з порушенням ліній відведення.

Про це йдеться у щоденному звіті № 12/2021, опублікованому СММ Організації з безпеки й співробітництва в Європі 18 січня.

Згідно зі звітом, місія зафіксувала невідведені "Гради" (БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу н. п. Краснолуцький. Помітили їх 16 січня.

СММ зафіксувала три протитанкові гармати в підконтрольному урядові районі Донецької області та 22 реактивні системи залпового вогню в непідконтрольному урядові районі Луганської області, - йдеться у звіті.

Крім того, зазначається, що на окупованій частині Донецької області, поблизу н. п. Іллінівка, спостерігачі ОБСЄ виявили три протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм), які були розміщенні з порушенням ліній відведення.

Читайте також

Також місія зафіксувала бойові броньовані машини в підконтрольних урядові районах Донецької області (зокрема в житлових кварталах і біля них), а також бойову броньовану машину зі встановленою зенітною установкою поблизу житлового кварталу в непідконтрольному урядові районі Луганської області.

Нагадаємо, що 15 січня Збройні формування Російської Федерації відновили інтенсивні бої, зокрема стрільби артилерійських і мінометних підрозділів, розрахунків протитанкових ракетних комплексів.

За інформацією Головного Управління розвідки МОУ, противник на полігонах ОРДЛО проводив практичні стрільби артилерійських і мінометних підрозділів, розрахунків протитанкових ракетних комплексів, водіння бойових машин у складі підрозділів та збори з командирами рот і батарей.

1