Між Вірменією та Азербайджаном відбувся обмін тілами загиблих військових

Військовослужбовці загинули на полі бою навколо міста Шуша
Між Вірменією та Азербайджаном відбувся обмін тілами загиблих військових
конфлікт у Нагірному Карабаху (фото: з відкритих джерел)
14 Листопада 2020, 16:03
читать на русском

Азербайджан і Вірменія обмінялися тілами військовослужбовців, які загинули поблизу міста Шуші. В межах гуманітарної акції тіла загиблих з обох сторін були передані обом країнам.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Азейбарджану.

Зазначається, що за посередництва й участі російських "миротворчих" сил, дислокованих в Нагірно-Карабаському регіоні, було здійснено збір тіл кількох військовослужбовців, які загинули на полі бою навколо міста Шуша.

За цією гуманітарною акцією тіла загиблих військовослужбовців Збройних сил Вірменії були зібрані та передані вірменській стороні, — йдеться у повідомленні.

Також у межах цієї акції були прийняті тіла шести військовослужбовців азербайджанської армії, які загинули під час боїв біля міста Шуша.

Читайте також

Нагадаємо, відповідно до тристоронньої угоди, Агдамський район повертається Азербайджану до 20 листопада. До 15 листопада Вірменія повертає Кельбаджарський район, а до 1 грудня - Лачинський район.

У ніч на 10 листопада після того, як прем'єр Вірменії Нікол Пашинян спільно з лідерами РФ і Азербайджану прийняв тристоронню заяву про припинення вогню і перекидання миротворців у Нагірний Карабах, а також про передачу низки районів в регіоні Азербайджану, у Вірменії почалися заворушення і протести. В Єревані угоду сприйняли як капітуляцію.

У столиці Вірменії тривають масові акції протесту з вимогою відставки Пашиняна.

Більше про мирний договір між двома сторонами конфлікту читайте у нашому матеріалі - "Вірменія і Азербайджан припинили війну у Нагірному Карабаху, а виграла Росія"

1