Міжнародні партнери закликали Україну розв'язати ситуацію із КСУ

Дипломати зазначили, що це потрібно для боротьби із корупцією
Важливо
Міжнародні партнери закликали Україну розв'язати ситуацію із КСУ
Конституційний суд (фото з відкритих джерел)
2 Листопада 2020, 12:55
читать на русском
Міжнародні партнери України закликають українських політиків об'єднатися і шляхом діалогу знайти розв'язання ситуації, пов'язаної з рішенням Конституційного суду стосовно електронного декларування.

Про це повідомило посольство США в Україні у Тwitter.

З дедалі більшою стурбованістю США, Велика Британія, Канада, ЄС, Японія та Німеччина стежать за останніми подіями, пов'язаними з рішенням Конституційного суду. Ми закликаємо усі сторони об'єднатись у діалозі, прийняти цей виклик та знайти рішення кризи, - йдеться у повідомленні.

Дипломати зазначили, що це потрібно для відновлення віри людей у те, що держава здатна як боротися з корупцією, так і продовжувати закріплений Конституцією України європейський та євроатлантичний курс.

Читайте також

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів продовжити підтримку України на тлі розгортання конституційної кризи в країні. Він підкреслив, що зараз на Україну нападають не лише на її кордонах, а й "у центрі демократичних інституцій", де Україна чинитиме опір.

Своєю чергою, голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) та перший президент України Леонід Кравчук заявив, що ідея президента Володимира Зеленського розпустити Конституційний суд після їхнього скандального рішення є вчасною та адекватною.

1