Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву Каховської ГЕС

Представники МКС відвідали Херсонську область
Головне
Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву Каховської ГЕС
12 Червня 2023, 09:34
читать на русском

Представники Міжнародного кримінального суду в Гаазі почали розслідування російського теракту на Каховській ГЕС.

Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, у перший же день після підриву дамби Генеральний прокурор України відправив звернення в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати теракт. Днями представники МКС відвідали Херсонську область і, за словами Зеленського, почали працювати над розслідуванням.

"Дуже важливо, що представники міжнародного правосуддя на власні очі побачили наслідки цього російського теракту та самі почули, що російський терор продовжується. І продовжується ще максимально цинічними та жорстокими обстрілами затопленої території, території евакуації", - зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна максимально сприятиме незалежному та об'єктивному розслідуванню, а правоохоронні органи та інші інституції "максимально долучені до цього процесу".

"Повний доступ до уражених територій, до свідків, до всієї інформації та доказів. Це розслідування дуже важливе для безпеки всього світу", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня російські окупанти здійснили підрив дамби Каховської ГЕС.  В результаті цього теракту, що здійснили російські окупанти, затоплено багато населених пунктів

У річку Дніпро внаслідок підриву Каховської ГЕС потрапило 150 тонн машинних мастил. Є загроза для систем водопостачання Запорізької та Дніпропетровської областей, окупованого Криму.

Читайте також

1