Moderna знищила партію вакцини від коронавірусу через збій на виробництві

Компанія зазначає, що вони не виб’ються з графіку
Moderna знищила партію вакцини від коронавірусу через збій на виробництві
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
19 Грудня 2020, 07:31
читать на русском

Американський виробник вакцин від коронавірусної інфекції Moderna знищила 400 000 доз препарату. Це довелося зробити через серйозний збій при виробництві вакцини.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Як відомо, Moderna довелося знищити браковану партію, оскільки збій на останніх етапах виробництва призвів до проблеми з фільтрацією і скомпрометувала продукт.

За словами головного наукового консультанта Монсефа Слауї, ці 400 000 доз ще не були поміщені у флакони і були частиною більш широкої партії об'ємом 1,4 млн доз.

Читайте також

Незважаючи на збій, представник Moderna з Кембриджа (штат Массачусетс) Рей Джордан підкреслює, що компанія не вибивається з раніше намічених планів провести 20 млн доз в цьому місяці і від 85 до 100 млн у першому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) визнали безпечною вакцину Moderna від коронавірусу.

Також повідомлялося, що хакери отримали доступ до даних про вакцину від американської компанії Moderna під час злому системи Європейського агентства лікарських засобів (EMA). Moderna повідомила, що у її представленні до ЕМА не було персональних даних учасників клінічного дослідження та даних про ідентифікованих учасників.

1