Могилянка прийматиме білорусів, які постраждали від режиму Лукашенка

Києво-Могилянська академія пропонує додаткові можливості для навчання
Могилянка прийматиме білорусів, які постраждали від режиму Лукашенка
Національний університет “Києво-Могилянська академія” (фото: НаУКМА)
24 Листопада 2020, 17:21
читать на русском

Національний університет "Києво-Могилянська академія" прийматиме білорусів, які через політичні переслідування не можуть продовжувати навчання у своїй країні.

Про це повідомили у НаУКМА.

Зазначається, що Києво-Могилянська академія пропонує можливості для навчання на бакалаврських та магістерських програмах.

Так, додаткові можливості пропонуються: для вступу на 1-й рік навчання бакалаврських і магістерських програм НаУКМА та можливість впродовж 2020/21 навчального року (під час зимових і літніх канікул) поновитися для подальшого навчання на бакалаврських і магістерських програмах НаУКМА (переважно від 2-го року навчання) тим білоруських студентів, котрих були виключено з білоруських університетів з політичних мотивів.

В університеті повідомили, що докладніше про можливості та умови навчання, які Могилянка пропонує для білоруських студентів, можна дізнатись на сайті Відділу міжнародного співробітництва.

Зарахованим для навчання білоруським громадянам НаУКМА гарантує навчання і проживання у гуртожитках за вартістю, передбаченою для громадян України

Для отримання персональної онлайн консультації щодо вступу на українськомовні програми НаУКМА потрібно заповнити реєстраційну форму.

Читайте також

В університеті наголосили, що у Республіці Білорусь не вщухають масові протести, які розпочалися після серпневих президентських виборів. Викладачі та студенти білоруських вишів стали активними учасниками акцій проти фальсифікацій результатів виборів. Обстоюючи своє право на свободу та вільне волевиявлення, вони потерпають від репресій політичного режиму Лукашенка.

Зазначимо, що у розпал громадського протистояння, у вересні, могилянці висловили свою підтримку білоруським активістам та представникам академічної спільноти, котрі зазнають політично вмотивованих переслідувань.

Логічним (і практичним) продовженням стала готовність нашого університету прийняти на навчання тих студентів білоруських вишів, які зазнають політичних переслідувань на своїй батьківщині та не мають можливості завершити там навчання. Свобода – засаднича цінність Могилянки та могилянців. Ми завжди підтримували та надалі будемо підтримувати тих, хто поділяє це, - заявили могилянці.

Нагадаємо, у Білорусі вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Під час протестів силовики у країні діють жорстко, затримуючи громадян, застосовуючи до них насилля.

Створена у республіці Координаційна рада опозиції закликає продовжувати протести, влада заявляє про необхідність припинити незаконні акції.