Морози та мокрий сніг: якою буде погода в Україні до кінця листопада

Вдень буде холодно, але все ж триматиметься плюсова температура
Морози та мокрий сніг: якою буде погода в Україні до кінця листопада
Білка, зима, холод, сніг Фото: Pexels
16 Листопада 2021, 17:01
читать на русском

Синоптики прогнозують, що найхолодніше буде у східних та центральних областях. При цьому погода найближчими днями буде холодна, а в другій половині тижня окремі регіони побачать мокрий сніг.

Про це йдеться у прогнозах від синоптикині Наталки Діденко та Укргідрометцентру.

За словами Діденко, температура повітря опуститься найближчими днями до -11 градусів вночі. Вдень буде холодно, але все ж триматиметься плюсова температура.

В Україну заходить похолодання. Температура повітря в нічні години буде опускатися до -2 -8 градусів морозу, на Сході протягом тижня місцями до -8 -11 градусів. Та й вдень буде не літній мед, всього 0 + 5 градусів. Трохи вищою буде температура повітря в західних областях, вночі близько 0, вдень +4 +10, на Закарпатті +7 +11 градусів, - зазначила синоптикиня.

Опади в Україні очікуються вже в другій половині цього тижня, в окремих регіонах буде мокрий сніг. Вже з четверга, 18 листопада, погода буде нестійкою, з дощем, мокрим снігом та поривчастим вітром. Діденко наголосила, що після 20-21 листопада можливе невелике потепління.

За прогнозом Укргідрометцентру, абсолютний мінімум температури повітря в листопаді - 15-24 градусів морозу, у північних, східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в гірських районах місцями 25-31 морозу, на півдні Криму та Одещини 8-13 градусів морозу.

 Листопад - перехідний місяць від осені до зими - пора передзим'я, що починається після стійкого переходу середньої добової температури через +5° у бік зниження (в основному у першій декаді листопада, на Закарпатті та півдні країни у другій декаді листопада), - зазначили синоптики.

Нагадаємо, синоптикиня Тетяна Негадайлова спрогнозувала, що цьогорічний листопад буде теплішим за норму, однак наприкінці місяця українці можуть очікувати справжню зимову погоду.

Читайте також

1