МОЗ не буде скасовувати січневий локдаун попри зниження COVID-захворюваності

Після новорічних свят, за прогнозами, відбудеться збільшення кількості на грип, ГРВІ та коронавірус
Важливо
МОЗ не буде скасовувати січневий локдаун попри зниження COVID-захворюваності
Коронавірус (фото: Pexels)
28 Грудня 2020, 11:20
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я не планує скасовувати майбутній січневий локдаун попри зниження захворюваності на COVID-19.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в понеділок, 28 грудня.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що МОЗ не збирається вносити відповідні зміни щодо скасування січневого локдауну з 8 січня по 24 січня. Попри зменшення офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, за прогнозами відомства після новорічних свят відбудеться збільшення кількості COVID-хворих.

Також міністр нагадав, що в січні-лютому відбувається традиційне зростання кількості хворих на ГРВІ та грип.

Читайте також

Хворі на грип мають такі ж самі ускладнення, як і хворі на COVID-19, і для нас дуже важливо підійти до цього збільшення кількості хворих на грип із максимальним зниженням навантаженості на медичну систему, з мінімальною кількістю хворих на COVID-19, - сказав він.

Очільник МОЗ закликав українців обов'язково дотримуватися заходів епідемічної небезпеки, а органи місцевого самоврядування - організовувати процес святкування згідно з дотриманням протиепідемічних правил.

Нагадаємо, що у МОЗ прогнозують зростання кількості хворих на коронавірус після 8 січня та наполягають на новорічному локдауні.

Також Степанов повідомив, що Україна перебуває на 30-му місці в Європі за рівнем смертності від COVID-19 з показником 387 осіб на 1 млн населення.

1