Вакцина від COVID-19 буде потрібна навіть тим, хто перехворів на коронавірус – Степанов

У МОЗ наголосили, що антитіла до коронавірусу зберігаються близько півроку
Вакцина від COVID-19 буде потрібна навіть тим, хто перехворів на коронавірус – Степанов
Вакцинація (фото: компанія Johnson & Johnson)
26 Листопада 2020, 13:20
читать на русском

Міністр охорони здоров`я Максим Степанов вважає, що вакцинувати від коронавірусу потрібно навіть тих, хто перехворів на COVID-19.

Про це Степанов заявив в ефірі 24 каналу.

Якщо у людини, яка перехворіла, через півроку антитіла починають зникати, то зрозуміло, що їх треба оновити. Адже вона так само перебуває під загрозою - і треба буде її вакцинувати. Особливо, якщо ця людина із групи ризику, - розповів міністр.

Глава МОЗ пояснив, що при вакцинації потрібно буде враховувати особливості конкретної вакцини та терміни її дії.

Що робити, як - все це буде викладено в інструкції до вакцини, якою ми будемо користуватися і ухвалювати рішення, - пояснив Степанов (досьє Максима Степанова).

Міністр також повідомив, що Україна планує отримати вакцину в рамках міжнародної ініціативи COVAX. Для цього до 7 грудня Україна повинна підписати всі технічні документи для отримання вакцини. За цим механізмом заплановано отримати 8 млн доз.

Крім того, ведуться перемовини з іншими компаніями, які теж готові до співпраці у 2021 році.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розроблена Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca вакцина від COVID-19 буде більш доступна для бідних країн, ніж вакцини інших компаній. Зокрема, вона менш вимоглива до умов зберігання і буде значно дешевшою.

Своєю чергою, лікарі закликали попереджати людей про те, що введення вакцини від COVID-19 може супроводжуватися настанням легких "грипозних" симптомів.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.

1