МОЗ не планує змінювати термін дії локдауну - Степанов

Міністр проти зняття карантинних обмежень до 24 січня
Головне
МОЗ не планує змінювати термін дії локдауну - Степанов
Карантин, коронавірус (фото: Pexels)
13 Січня 2021, 10:53
читать на русском

Міністерство охорони здоров’я в Україні не підтримує жодних рішень щодо зміни термінів дії посилених карантинних обмежень, які встановлені на території країни з 8 по 24 січня.

Як повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, у МОЗ наголошують, що локдаун має діяти до кінця встановленого Кабміном терміну.

Позиція МОЗ лишається незмінною: вони мають діяти до 24 січня включно, як це передбачено постановою уряду від 9 грудня. Жодних рішень щодо припинення цих обмежень раніше встановленого терміну ми не підтримуємо, ми не вносили. Ми вважаємо, що вони, ці терміни, посилені карантинні обмеження, повинні діяти, - заявив він.

Читайте також

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі та послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

Міністр охорони здоров'я України (досьє Максима Степанова) хоче подовжити локдаун в країні після 24 січня, оскільки для цього є підстави.

За його словами, подовжити локдаун в Україні треба з кількох причин: через новорічні свята, що супроводжувалися масовими поїздками до родичів, та сезонне захворювання на грип.

Степанов пояснив, що грип передається так само як і коронавірус, і цій хворобі також можна запобігти припиненням контактування між людьми. Тому що і грип, і COVID-19 мають однакові ускладнення.

Читайте також наш матеріал: "Локдаун чи лохдаун: соцмережі обговорюють заборону продажу шкарпеток і цигарок"

1