Локдаун чи лохдаун: соцмережі обговорюють заборону продажу шкарпеток і цигарок

Користувачі соцмереж активно вирішують, чим завинили перед Степановим батарейки і презервативи
Ексклюзив
Локдаун чи лохдаун: соцмережі обговорюють заборону продажу шкарпеток і цигарок
Локдаун (Фото: facebook)
11 Січня 2021, 15:35
читать на русском

В Україні триває третій день запланованого ще торік січневого локдауну. Третій день коронавірус паразитує на електричних лампочках, батарейках, цигарках, посуді, одязі та інших заборонених до продажу товарах. Тим часом міністр охорони здоров`я Максим Степанов щодня на брифінгах розповідає неймовірно фантастичні речі, які нібито підкріплюються законами епідеміології, про те, що шкарпетками треба запасатися заздалегідь, цигарки купувати у кіосках  (за умови, якщо вони у вашому місті є), а книги і дезодоранти можуть почекати до кращих часів.

Щоправда, міністр не уточнив, де він бачив черги у книжкових магазинах чи модних бутиках і чому не закрили Буковель, де наш президент катається на лижах і робить фоточки з відпочивальниками. Тому у соцмережах  припустили що Буковель в Україні став вільною економічною зоною.

Після таких заяв міністра у мережах почали згадувати усю славетну біографію видатного медика, ексголови ОДА та депутата Одеської облради. Припустили, що своєю появою на світ міністр також зобов`язаний якомусь локдауну або ж тотальному дефіциту протизаплідних засобів.

Перша хвиля гніву прокотилася у соцмережах у простих господинь, коли на другий день Різдва у магазині стало проблемою придбати пергаментний папір для запікання або ж засіб для миття посуду після святкового застілля. Вочевидь у міністра-медика (читай санітара) є якісь особливі знання про те, на яких саме товарах живе вірус, а які йому не до вподоби.

Тим часом ті, хто добряче хильнув на Різдво, тихенько раділи, що хоч горілку дозволили продавати: як умирати - то від ковіду, а не від похмілля.

Інші користувачі зауважили, що бабусі, які ще минулої весни скупили під час ажіотажу увесь туалетний папір, були недалекі від істини.

Так само у виграші виявилися і ті чоловіки, кому на Миколая або Новий рік принесли у подарунок мило  і шкарпетки.

Ті ж, кому неймовірно пощастило із запасами заборонених товарів (от як людей відучити від совкової традиції запасатися на рік наперед, якщо в країні міністром Степанов?), не розгубилися і почали робити у соцмережах бізнес. Нелегально, але ж прибутково, бо зимою без трусів і шкарпеток холодно, а йти на роботу брудним і смердячим теж якось непристойно.

Дехто особливо вигадливий навіть примудрився пов`язати карантинні вимоги в Україні із заворушеннями у Капітолії.

Ті ж, хто пильнує роботу українського Мінцифри, одразу здогадалися, що локдаун - ще один крок до тотальної диджиталізації нашої держави, однієї з найулюбленіших реформ президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Коли ж вихідні закінчилися, народ "прозрів" повністю, адже локдаун зачепив не лише торгівлю і ресторани. Комунальні служби, ЦНАПи, соцзабези, пенсійні фонди та інші контори, які займаються виплатами, ремонтами, довідками і ліквідацією побутових колапсів, теж пішли на локдаун. Тому якщо у вашій квартирі прорвала батарея або замкнуло світло, то жити вам як первісним людям ще два тижні. А якщо вам необхідна довідка чи ви, не дай Боже, захотіли пенсію чи субсидію - перехочете і збережете не лише своє здоров`я, але й трохи бюджетних грошенят.

Друга хвиля сколихнула бізнесменів, які, не особливо стримуючи свої емоції, запитували, чому гірськолижні комплекси і готелі з купами відпочивальників на свята працюють, а магазин постільної білизни у якому натовпів не буде і перед кінцем світу, ні. Бо підприємцям, які увесь минулий рік із шкіри вилазили, щоб зберегти свій бізнес, а також найманих працівників, якось зовсім не до сміху, враховуючи підняття усіх комунальних тарифів, єдиного податку і мінімальної зарплати.

Зрештою, аби зробити хоч щось задля покращення епідемічної ситуації, Степанову (досьє Максима Степанова) порадили не вчити українців рахувати шкарпетки, а перейнятися нарешті проблемою вакцинації, щоби повернути країну до нормального життя, як це вже робиться у цивілізованому світі.

І насамкінець, аби хоч якось захистити себе від недолугих узаконених владних фантазій, українцям радять запам`ятати, що ніхто жодним законом не може позбавити людину права вибору і особистої свободи, а розраховуватися у супермаркетах за заборонені товари, на касах самообслуговування, бо комп`ютерні програми чхати хотіли на будь-який локдаун.

Підсумовуючи перші результати локдауну, користувачі соцмереж зауважили, що до нинішнього життя в Україні у них залишилося тільки два питання: "За що?" і "Доки?".

1