Тільки продукти: що дозволили продавати українським магазинам під час локдауну

Під час локдауну магазинам дозволять торгувати лише харчами і товарами першої необхідності
Тільки продукти: що дозволили продавати українським магазинам під час локдауну
Магазин (Фото: pexels)
24 Грудня 2020, 01:01
читать на русском

Кабінет міністрів України дозволив торговельним мережам під час локдауну продавати лише продукти і товари першої необхідності.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №1236.

Торговим мережам в Україні під час локдауну дозволили продавати харчові продукти за умови, що ними буде зайнято понад 60% площі магазину.

Також під час локдауну буде дозволено торгувати ліками і медичними товарами, засобами гігієни, ветпрепаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин.

Торгувати всіма іншими товарами під час локдауну заборонено, за винятком адресного доставляння замовлень.

Читайте також

Нагадаємо, у МОЗ прогнозують зростання кількості  хворих на коронавірус після 8 січня та наполягають на новорічному локдауні. Міністр охорони здоров`я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) зокрема зазначив, що у січні медики очікують зростання кількості хворих на Covid-19 та інші респіраторні сезонні вірусні хвороби.

Сьогодні ж Степанов повідомив, що Україна перебуває на 30-му місці в Європі за рівнем смертності від COVID-19 з показником 387 осіб на 1 млн населення.

У Польщі цей рівень становить 682, у Франції — 932, у Великій Британії — 1004 особи на 1 млн населення. За словами міністра, низький рівень смертності — це досягнення вітчизняних медиків.

Також Степанов повідомив, що на початку пандемії в Україні нараховувалось 12 000 "потенційних" ліжок для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, зокрема 3 500 ліжко-місць з підведеним киснем.

1