МОЗ оновило карантинні правила для шкіл через COVID-19

Обмеження стосуватимуться невакцинованих громадян
Головне
МОЗ оновило карантинні правила для шкіл через COVID-19
Школа, учні, вчитель Фото: Thirdman з Pexels
4 Грудня 2021, 04:44
читать на русском

Від 6 грудня у "жовтій" зоні карантину для невакцинованих громадян посилять карантин. Так, заклади освіти зможуть працювати лише, коли всі працівники щеплені хоча б однією дозою.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Нові карантинні правила для "жовтої" зони

Згідно з новими правилами, у "жовтій" зоні карантину зможуть працювати лише ті заклади освіти, де всі працівники отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19.

Без щеплення можуть працювати ті співробітники, які мають протипоказання до вакцинації, що підтверджено медичним висновком. Ті співробітники, які мають підтверджені протипокази до вакцинації, не підлягають відстороненню від роботи.

Як працюватимуть школи у "червоній" зоні 

У "червоній" зоні карантину дозволяється працювати тим освітянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Крім цього, у кожному закладі освіти мають бути 100% вакцинованих співробітників двома дозами.

Якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі.

Працівники, які мають протипоказання до вакцинації, не підлягають відстороненню. Для підтвердження вони повинні надати медичний висновок про наявність протипоказів.

Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі, - наголосили у МОЗ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів в чотири рази скоротив термін дії "жовтих" COVID-сертифікатів: він чинний 30 днів.

Читайте також