МОЗ оновило карантинні зони в Україні: два регіони "червоних", 22 - "помаранчеві"

Від завтра, 11 лютого, "червону" зону буде розширено
Головне
МОЗ оновило карантинні зони в Україні: два регіони "червоних", 22 - "помаранчеві"
Коронавірус, карантин, дівчина у захисній масці Фото: УНІАН
10 Лютого 2022, 11:24
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я оновило дані епідеміологічної ситуації в Україні. Станом на 10 лютого одна область перебуває у "жовтій" зоні карантину, ще дві - у "червоні", решта - "помаранчеві".

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Лише Полтавська області досі залишається "жовтою" зоною. Хоча ще вчора до неї входили Кіровоградська, Дніпропетровська, Запорізька області.

Водночас "помаранчева" зона наразі найширша: Київ, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська.

У "червоній" зоні з найжорсткішими обмеженнями перебувають дві області - Івано-Франківська та Рівненська. Але від завтра, 11 лютого, її буде розширено. Обмеження посилять в Закарпатській, Луганській та Хмельницькій області.

Крім того, станом на 10 лютого в Україні загалом перевищено рівень захворюваності – за норми не більше 75 випадків на 100 тис. населення в країні цей показник становить 1 249. Найвищий рівень захворюваності у Житомирській області (2 207), Хмельницькій області (2 145), Рівненській області (2 043) та Сумській області (2 040).

Також в Україні зайнято 42,0% лікарняних ліжок із киснем за норми не більше 65%. Показник завантаженості ліжок з киснем не перевищено в жодному регіоні України.

Нагадаємо, що в Україні місяць поспіль спостерігається значне збільшення хворих на коронавірус. Прогнозується, що незабаром чи не щодня буде до 70 тисяч хворих.

Читайте також

1