Значно зростає кількість хворих: Радуцький розповів про можливість введення локдауну в Україні

Голова профільного комітету ВР прогнозує до 70 тисяч хворих на ковід щодоби
Значно зростає кількість хворих: Радуцький розповів про можливість введення локдауну в Україні
Лікарня, хворі Фото: УНІАН
9 Лютого 2022, 12:06
читать на русском

В Україні місяць поспіль спостерігається значне збільшення хворих на коронавірус. Прогнозується, що незабаром чи не щодня буде до 70 тисяч хворих.

Про це в етері 1+1 заявив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Ми будемо мати, як показує статистика інших країн, і 50, і 60, і 70 тисяч хворих на добу. Ми йдемо до піка. Цей пік буде такий як у Німеччині, і у Франції - до 400 тисяч на добу. Але там населення більше. Я у відсотках кажу, - зазначив він.

Щодо введення додаткових карантинних обмежень у зв'язку з такими прогнозами, Радуцький зазначив, що наразі питання локдауну не розглядається:

Наш рівень вакцинації сьогодні не дозволяє, на жаль, повністю скасувати (карантинні обмеження - Ред.). Ми працюємо в адаптивному карантині. Я точно переконаний, що локдаун зараз не потрібний.

Голова профільного комітету ВР каже, що для стримання нової хвилі коронавірусу достатньо обмежень адаптивного карантину.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко спрогнозував зростання до 60 тисяч заражень на добу Covid-19 протягом двох тижнів, а далі має початися спад захворюваності.

Читайте також

1