МОЗ оновило карантинні зони: "жовтою" залишається лише одна область

Показник госпіталізацій в нормі лише у чотирьох регіонах
Важливо
МОЗ оновило карантинні зони: "жовтою" залишається лише одна область
Коронавірус, захисний костюм (фото: УНІАН)
26 Березня 2021, 12:38
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я оновило список карантинних зон в Україні. 11 регіонів - "червоні", 13 - "помаранчеві" та одна область залишається у "жовтій" зоні карантину. Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 вищий у всіх регіонах, окрім Донецької, Кіровоградської, Луганської та Херсонської областей.

Про це свідчать дані МОЗ.

До "червоної" зони карантину увійшли м. Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська та Чернівецька області.

"Помаранчевими" залишаються Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернігівська області.

Херсонська область перебуває у "жовтій" зоні карантину.

Найбільше показник госпіталізації перевищено у Вінницькій області та становить 129,3 при нормі в 60 на 100 тисяч населення. Найнижчий показник - у Херсонській області (31).

Читайте також


Контекст. У Національній академії наук спрогнозували розвиток третьої хвилі коронавірусу в Україні та число летальних випадків. Науковці зокрема констатували, що третя хвиля в Україні розвивається аналогічно до більшості країн Європи.

Прогнозують, що кількість нових випадків коронавірусу на 30 березня сягне 16858 хворих за добу, а на 6 квітня – 19759 хворих на добу.