МОЗ оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон

У "червоному" списку перебуває 80 країн
Головне
МОЗ оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон
Карантин під час пандемії COVID-19, закриття ресторанів, їжа на винос (фото: УНІАН)
5 Лютого 2021, 15:00
читать на русском

У п'ятницю, 5 лютого, Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон, враховуючи показники поширення коронавірусу у світі. Цього разу до "червоного" списку потрапили 80 країн. Україна залишилась серед "зелених" країн.

Перелік оприлюднили на сайті міністерства.

До "червоного списку" потрапили Португалія, Ізраїль, Іспанія, Чорногорія, Чехія, Словенія, США, Велика Британія, Латвія, Литва, Естонія, Ірландія, Швеція, Франція, Нідерланди, Кіпр, Німеччина, Білорусь, Грузія, Австрія, Канада, Данія, Молдова та інші.

До "зеленої" зони увійшли 114 країн. Серед них: Україна, Лівія, Туреччина, Болгарія, Фінляндія, Греція, Куба, Японія, Шрі-Ланка, Індія тощо.

Фото: сторінка МОЗ

Читайте також

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що вакцина від COVID-19 може спровокувати гонитву за нею серед заможних людей і стати недоступною для бідних верств населення. Тож ВООЗ закликала, владу кожної країни справедливо розподілити вакцину для всіх верств населення.

ВООЗ також не рекомендуэ європейським урядам послаблювати карантинні обмеження, оскільки темпи поширення COVID-19 ще досі високі.

В організації застерігають, що другий рік пандемії коронавірусу може бути "складнішим" за перший через появу нових штамів.

1