МОЗ оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон

У "червоному" списку перебуває 71 країна
Головне
МОЗ оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон
Аеропорт (фото: Pexels)
19 Лютого 2021, 16:55
читать на русском

У п'ятницю, 19 лютого, Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон, враховуючи показники поширення коронавірусу у світі. Цього разу до "червоного" списку потрапила 71 країна. Україна залишилась серед "зелених" країн.

Перелік оприлюднили на сайті міністерства.

До "червоного списку" потрапили Чорногорія, Чехія, Ізраїль, Естонія, Словенія, Португалія, Іспанія, Словаччина, США, Франція, Швеція, Мальдіви, Велика Британія, Нідерланди, Литва, Італія, Ірландія, Молдова, Австрія, Аргентина, Грузія, Кіпр, Болгарія, Росія та інші.

Фото: moz.gov.ua

До "зеленої" зони увійшли 123 країни. Серед них: Україна, Греція, Німеччина, Туреччина, Хорватія, Фінляндія, Норвегія, Шрі-Ланка, Єгипет, Непал тощо.

Фото: moz.gov.ua

Читайте також

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що вакцина від COVID-19 може спровокувати гонитву за нею серед заможних людей і стати недоступною для бідних верств населення. Тож ВООЗ закликала, владу кожної країни справедливо розподілити вакцину для всіх верств населення.

ВООЗ також не рекомендує європейським урядам послаблювати карантинні обмеження, оскільки темпи поширення COVID-19 ще досі високі.

В організації застерігають, що другий рік пандемії коронавірусу може бути "складнішим" за перший через появу нових штамів.

1