МОЗ пояснило необхідність введення локдауну в січні

Степанов каже, що більш жорсткий карантин зменшить захворюваність
Важливо
МОЗ пояснило необхідність введення локдауну в січні
Максим Степанов (фото: УНІАН)
6 Січня 2021, 04:01
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив необхідність введення жорсткого карантину з 8 січня.

Керівник МОЗ заявив, що посилення карантину в період з 8 по 24 січня необхідно для того, щоб зменшити кількість нових випадків коронавірусу в Україні. Він також вважає, що локдаун зменшить навантаження на медичну систему.

Ми виходили з того, що карантинні обмеження будуть діяти на території країни 16 днів - це той термін, який необхідний нам, щоб повністю збити хвилю поширення COVID-19. Це та міра, яка необхідна для нашої країни з точки зору протиепідемічних заходів, - сказав Степанов.

Під час брифінгу Степанов також зазначив, що в Україні суттєво зменшилась добова кількість проведених ПЛР-тестів. Цей показник не відповідає наявним можливостям лабораторної мережі МОЗ, які вже сягають до 75 тисяч ПЛР-тестувань на добу.

Читайте також

МОЗ закликає громадян робити тест на виявлення COVID-19 у разі виникнення будь-яких симптомів ГРВІ. Зі свого боку лікарі повинні направити на безкоштовний тест як пацієнтів із симптомами ГРВІ, так і осіб, які перебували у контакті із хворими на COVID-19, - сказав міністр.

Він нагадав, що зі скаргами щодо відмови лікаря направити пацієнта на відповідний тест громадяни можуть звернутися у контакт-центр МОЗ за безкоштовним номером телефону 0-800-60-20-19.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, чи можливий локдаун у лютому. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, якщо уряд не оголосить локдаун у січні, "то нам доведеться гарантовано екстрено робити в лютому на тлі великого зростання захворюваності".