МОЗ вимагає відсторонювати головлікарів закладів, де підроблюють COVID-сертифікати

За підробку загрожує кримінальна відповідальність
МОЗ вимагає відсторонювати головлікарів закладів, де підроблюють COVID-сертифікати
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
27 Вересня 2021, 20:38
читать на русском

МОЗ ініціюватиме відсторонення головлікарів за підробку свідоцтв про проведення вакцинації від коронавірусу в їхніх лікарнях.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, наразі вже на кількох лікарів завели кримінальні справи за підробку свідоцтв.

Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, - об'єднаних територіальних громад - ​​з проханням відсторонити від роботи керівників цих установ на час проведення слідства. Переконані, що керівники повинні нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях, - зазначив міністр.

Якщо слідство встановить непричетність лікаря до махінацій, його поновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії лікарні та розрив її контракту з Національною службою здоров'я України. Після цього витрати лікарні впадуть на територіальну громаду.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів розглядає законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу, в ньому планують створити окрему статтю про підробку ковідних сертифікатів.

1