Можуть розповсюдити холеру: на росії готують провокації у прикордонних з Україною районах

Рашисти хочуть вкотре звинуватити Україну у "застосуванні біологічної зброї"
Можуть розповсюдити холеру: на росії готують провокації у прикордонних з Україною районах
Військовий у протигазі Фото: istockphoto.com
2 Травня 2022, 21:51
читать на русском

Влада росії готується до нових провокацій у районах, які межують з Україною.

Як стало відомо українським розвідникам, окупанти почали готуватися до епідемії холери в прикордонних з Україною областях.

Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що головний державний санітарний лікар росії Анна Попова підписала постанову "Про додаткові заходи щодо профілактики холери".

У документі особлива увага приділяється додатковим заходам з профілактики у прикордонних з Україною регіонах: Брянська, Курська, Бєлгородська, Воронезька, Ростовська обл., Краснодарський край та окупований Крим.

Зазначається, що керівникам територіальних управлінь федеральної служби з питань нагляду у сферах захисту прав споживачів і добробуту людини ("Роспотребнадзор") доручено:

  • До 15 травня підготувати лабораторії для проведення досліджень на холеру, посилити контроль за торговельними об’єктами, місцями масового скупчення людей, а також поінформувати населення про заходи з профілактики хвороби;
  • До 1 червня забезпечити готовність медичних установ до проведення протиепідемічних заходів та підготувати розрахунок необхідних для цього препаратів.

▪️У розвідці вважають, що наприкінці травня – початку червня керівництво рф може вдатись до провокацій у прикордонних з Україною районах. Відповідальність за це традиційно спробують перекласти на Україну, звинувативши у "застосуванні біологічної зброї".

Нагадаємо, російські бойовики всерйоз розглядають варіант підриву складів аміаку у Харківській області, щоб звинуватити у цьому ЗСУ.

Читайте також

1