Можуть швидко ухвалити: ГУР про загальну мобілізацію на Росії

Немає інформацію про те, що найближчим часом на Росії планують вводити загальну мобілізацію
Можуть швидко ухвалити: ГУР про загальну мобілізацію на Росії
Російські солдати Фото: facebook.com/Сили-оборони-Запорізького-краю
28 Серпня 2022, 07:22
читать на русском

На Росії можуть досить швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

Ми не виключаємо, що в будь-який момент може бути оголошена загальна мобілізація. Але немає підстав проводити загальну мобілізацію, якщо не оголошена війна. А яка війна, якщо вони проводять спеціальну воєнну операцію? Тоді їм треба говорити, що вони не досягли успіху або придумувати якісь інші причини для того, щоб оголосити війну та загальну мобілізацію, - сказав Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що Держдума знаходиться під повним контролем президента РФ Володимира Путін, будь-який закон ухвалюється майже одноголосно. Тому Росія може швидко оголосити про загальну мобілізацію. Проте поки немає інформації про те, що найближчим часом введуть загальну мобілізацію.

Нагадаємо, 25 серпня президент РФ підписав указ про збільшення штатної чисельності Збройних сил російської федерації. Відповідно до указу, з 1 січня 2023 року штатну чисельність збройних сил РФ збільшиться до двох мільйонів осіб.

Тим часом в американському Інституті вивчення війни кажуть, що указ президента РФ від 25 серпня про збільшення чисельності російської армії не додасть значної бойової сили найближчим часом, та може свідчити про те, що Путін навряд чи віддасть наказ про масову мобілізацію.

З 1 квітня на всій території Росії відбувається масова прихована мобілізація злочинців за програмою "БАРС-2021".

Читайте також