Можуть запровадити в декількох регіонах: Верещук про обов'язкову евакуацію

За 10 днів серпня з Донецької області евакуювали 3908 осіб, з яких 777 дітей
Головне
Можуть запровадити в декількох регіонах: Верещук про обов'язкову евакуацію
Евакуація Фото: https://t.me/minre_ua/1373
11 Серпня 2022, 14:45
читать на русском

Віцепрем'єр з питань реінтеграції Ірина Верещук заявила, що обов'язкову евакуацію можуть запровадити не лише в Донецькій області, але й в інших регіонах України.

Про це вона повідомила під час брифінгу.

Обов'язкова евакуація з Донецької області вона вперше і поки що єдина. Але наші прогнози і аналізи вказують на те, що вона буде продовжуватися і в інших регіонах, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що ситуація погіршиться з настанням осінньо-зимового опалювального періоду, зокрема, надання тепла через тепломережі буде ускладнено.

Ми розуміємо, що робить ворог і прогнозуємо, що його зусилля вивести з ладу теплоцентралі, критичні об'єкти будуть ймовірно об'єктами їхніх атак. Ми розуміємо, що не всі з них вдасться відремонтувати і розуміємо, що частина міст і сіл Запорізької, Херсонської, Харківської області може опинитися без засобів до життя: опалення, світла. Навіть ті мережі які є, навіть якщо лише електричні, вони не витримають навантаження і ми вже це прогнозуємо, - пояснила Верещук.

За її словами, за 10 днів серпня з Донецької області евакуювали 3908 осіб, з яких 777 дітей.

Нагадаємо, 2 серпня в Донецькій області почалася обов'язкова евакуація населення. На рівні держави створили евакуаційний штаб, зокрема, з Донецької області мають виїхати понад 50 тисяч дітей та понад 200 тисяч дорослих.

Читайте також