МВФ прокоментував рішення КС щодо е-декларування

У фонді заявили, що е-декларації не потрібно скасовувати
МВФ прокоментував рішення КС щодо е-декларування
МВФ (Фото: shutterstock)
30 Жовтня 2020, 22:22
читать на русском

У Міжнародному валютному Фонді прокоментували рішення Конституційного суду щодо е-декларування, і вважають запровадження в Україні е-декларування важливим елементом двосторонньої взаємодії між Україною та фондом.

Про це йдеться у відповіді МВФ на запит Укрінформу щодо рішення КСУ про е-декларування.

Запуск комплексної електронної системи доступу до інформації про активи та доходи високопосадовців у 2016 році був і залишається критично важливим кроком уперед в боротьбі з корупцією, і його не потрібно скасовувати, - наголосили в фонді.

У МВФ також зазначили, що найважливішим елементом взаємодії з Україною залишається створення ефективної антикорупційної інфраструктури.

Підтримка та посилення ефективності всіх антикорупційних інституцій в Україні є ключовим фактором для розгортання більш потужного та рівного зростання, а отже, є важливим зобов'язанням за програмою, підтриманою МВФ, - повідомив фонд.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.