МВФ вважає двоякою податкову політику України

Вона потребує правильного вдосконалення, вважають у Фонді
МВФ вважає двоякою податкову політику України
МВФ (фото: ЕРА)
24 Листопада 2020, 08:11
читать на русском

Міжнародний валютний фонд вважає двоякою нинішню податкову політику України. У МВФ вважають, що вона потребує правильного вдосконалення.

Про це сказано в офіційному повідомленні МВФ.

Податкова політика в Україні ведеться відразу по двох напрямах. З одного боку, за ці роки була проведена значна робота щодо поступового вдосконалення та оновлення податкової системи. З іншого, ставляться під сумнів основні положення чинної системи,- зауважили у Фонді.

У МВФ відзначають, що помітили зусилля України на модернізацію міжнародних аспектів податку на прибуток, а також наближення до стандартів ОЕСР (Організації економічної співпраці та розвитку). Однак, наголошують у Фонді, окремі політики в Україні "прагнуть скасувати податок на прибуток корпорацій".

Читайте також

У попередніх звітах Департамент з фіскальних питань МВФ виступав проти прийняття податку на виведений капітал, бо це призвело би до значних втрат доходу, - зазначили у Фонді.

Серед позитивних змін для податкової системи у МВФ назвали Програму добровільного розкриття інформації, яка має дозволити платникам податків за певну суму врегулювати фінансові й фізичні активи, за які не сплачувались податки на прибуток.

Нагадаємо, на минулому тижні президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів телефонну розмову з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Він наголосив, що Україна високо цінує всебічну підтримку МВФ.

Сторони обговорили важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва зазначила, що необхідне "повне узгодження дій" до перегляду програми співпраці фонду з Україною.

1