Директорка МВФ прокоментувала конструктивну розмову із Зеленським

Вона наголосила на необхідності повного узгодження дій
Директорка МВФ прокоментувала конструктивну розмову із Зеленським
МВФ (фото: ЕРА)
18 Листопада 2020, 10:58
читать на русском

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва зазначила, що необхідне "повне узгодження дій" до перегляду програми співпраці фонду з Україною.

Про це вона повідомила у Twitter.

Конструктивна телефонна розмова з президентом Зеленським щодо реалізації програми МВФ, незалежності центрального банку та зусиль у боротьбі з корупцією. Повне узгодження дій необхідне для перегляду програми, - написала Георгієва.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Читайте також

5 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) заявив, що ситуація з Конституційним судом не вплине на співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас попередив, що допомога Україні від Міжнародного валютного фонду та ЄС, а також збереження безвізового режиму залежить від боротьби з корупцією.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів телефонну розмову з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.  Він наголосив, що Україна високо цінує всебічну підтримку МВФ.

Сторони обговорили важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.