Зеленський запевнив МВФ: немає жодних загроз для діяльності НАБУ

Президент провів розмову з очільницею МВФ
Головне
Зеленський запевнив МВФ: немає жодних загроз для діяльності НАБУ
Володимир Зеленський Фото: Офіс президент
18 Листопада 2020, 10:19
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент наголосив, що Україна високо цінує всебічну підтримку МВФ.

Я вдячний вам і команді Фонду за прийняття рішення про збільшення першого траншу в рамках програми stand-by до 2,1 мільярда доларів, що дозволило нам нормально пройти цей період і профінансувати витрати на медицину, соціальні програми та фінансові зобов’язання, – зазначив Зеленський.

Читайте також

Він зауважив, що Україна не зупинялася у виконанні взятих на себе обов’язків у межах програми stand-by. Серед іншого, було затверджено реформу митниці та податкової служби, Міністерство фінансів та Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі.

На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані, – констатував президент (досьє Зеленського).

Сторони обговорили важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

Для мене продовження реформи антикорупційних органів є одним з пріоритетів. Ми прийняли низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій, а я запропонував парламенту проєкт закону про перезавантаження всього складу Конституційного Суду. Сьогодні немає жодних загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування й відзначили план дій та підготовку відповідних законопроєктів, – сказав глава держави.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

5 листопада прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ситуація з Конституційним судом не вплине на співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас попередив, що допомога Україні від Міжнародного валютного фонду та ЄС, а також збереження безвізового режиму залежить від боротьби з корупцією.

1