На 10,23% дільниць члени ДВК порушили процедуру підрахунку голосів - ОПОРА

Спостерігачі ОПОРИ оцінили процес закриття виборчих дільниць
На 10,23% дільниць члени ДВК порушили процедуру підрахунку голосів - ОПОРА
Вибори 2020 року Фото: Парламент UA
26 Жовтня 2020, 18:47
читать на русском

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА оцінили процес закриття виборчих дільниць та процедуру підрахунку голосів виборців на місцевих виборах в Україні.

На своїй сторінці у Facebook ОПОРА повідомила, що за даними спостерігачів, на 10,23% дільниць члени ДВК допустили порушення процедури підрахунку голосів, натомість на 89,77% дільниць таких порушень не було виявлено.

Натомість на місцевих виборах 2015 року порушення порядку були зафіксовані на меншій кількості виборчих дільниць – 2,2%, на позачергових парламентських виборах 2019 року – 3% дільниць. Одним із можливих пояснень показника недотримання порядку підрахунку голосів виборців є застосування на місцевих виборах нових виборчих систем, - зазначають в ОПОРІ.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні 25 жовтня відбулись вибори депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Протягом дня, 25 жовтня Національна поліція отримала щонайменше 8 повідомлень про нібито мінування виборчих дільниць, однак жодне з них не підтвердилося.

Наразі оприлюднені дані екзит-полу виборів мерів міст України на замовлення телеканалу "Україна 24" та політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Більше про порушення на дільницях читайте у нашому матеріалі: Побиття кандидата та незаконна агітація: найголовніші порушення на місцевих виборах

1