Вибори-2020: КВУ зафіксував насильство та чорний піар

Також однією із головних проблем виборчої кампанії стало використання тіньових коштів
Вибори-2020: КВУ зафіксував насильство та чорний піар
КВУ Фото: facebook.com
23 Жовтня 2020, 15:47
читать на русском

Комітет виборців України дав оцінку виборчій кампанії в Україні.

Голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що кількість кандидатів на цих виборах практично однакова з кількістю кандидатів в депутати у 2015 році, однак партій значно більше.

Це, за його словами, зумовлене тим, що в Україні є регіональні партії, які висувають кандидатів лише в певній області чи в конкретному місті.

Читайте також

На думку КВУ, однією із головних проблем кампанії стало використання тіньових коштів і застосування насильства та чорного піару стосовно кандидатів.

Ключові відмінності з 2015 року, які виокремили в КВУ, це активне використання виборчого туризму, який розпочався внаслідок зміни законодавства і громадяни змогли змінювати виборчу адресу. Внаслідок чого результати виборів у деяких громадах можуть бути сфальсифіковані.

Не менш важливою проблемою є використання насильства та нищення агітматеріалу конкурентів. Наприклад, у Харківській області підпалили машину кандидата від "Європейської Солідарності" , це вже 11-ий випадок насильства на кандидатів в ході передвиборчої кампанії, - зазначили в комітеті.

Заступниця генерального директора КВУ Наталія Линник дала декілька важливих порад для виборців.

В першу чергу вона наголосила на важливості прийти на вибори і зробити свій вибір.

Зі сторони виборців слід не допустити "сліпе" голосування, тобто необхідно дізнатися всю інформацію про кандидатів і зробити свій вибір свідомо. Краще обрати кандидата заздалегідь, щоб провести менше часу на дільниці і менше наражати себе на небезпеку, - зазначила вона.

Читайте також

Нагадаємо, місцеві вибори-2020 відбудуться в неділю, 25 жовтня. Проголосувати громадяни зможуть з 8:00 до 20:00. Цього року вибори відбудуться за оновленим виборчим кодексом. Українці обиратимуть голів та депутатів сільських, селищних та міських рад. Також 25 жовтня відбудеться оголошене президентом України Володимиром Зеленським (досьє Володимира Зеленського) всенародне опитування.

Нагадаємо, напередодні голосування 25 жовтня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова закликала українців повідомляти до правоохоронних органів про можливі підкупи виборців. За її словами, кандидати часто борються за мандати брудними технологіями і схемами, не обійшлося цьогоріч без традиційних "сіток і гречки".

1