На Банковій пообіцяли відзвітувати про ремонт та прибирання будівлі ОП

Близько 10 компаній запропонували свої послуги з прибирання
На Банковій пообіцяли відзвітувати про ремонт та прибирання будівлі ОП
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
23 Березня 2021, 09:25
читать на русском

В Офісі президента пообіцяли відзвітувати про виконання ремонтних робіт, які необхідні після акції протесту на підтримку активіста Сергія Стерненка 20 березня.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Питанням пошуку команди та людей для відмивання фасадів займається Державне управління справами. Там обиратимуть ті компанії, які зможуть виконати необхідні роботи, а вартість послуг буде найменшою

Державне управління справами публічно відзвітує про всі виконані роботи, - повідомили в ОП.

Станом на 22 березня близько 10 компаній запропонували свої послуги з прибирання фарби з граніту. Вони оцінюють обсяг робіт та визначають, чи мають відповідні хімічні розчини.

Вартість цих послуг може становити 250-300 тис. грн. Триває підбір компаній та підрахунки необхідних коштів для проведення інших відновлювальних робіт, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що потрібно замінити кілька дверей, вікон, зробити ремонт пошкоджених приміщень, серед іншого окремих кабінетів та приміщень на різних поверхах, де сталося загоряння.

Читайте також


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Тим часом в Офісі президента підрахували збитки від протестів. За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими.

Співзасновник громадської ініціативи "Києве, мий" Єлісей Ходоловський оцінив прибирання та відмивання фасаду будівлі Офісу президента лише у 80 тисяч гривень.

1