На Буковині батько п’ятьох дітей не пускає їх до школи, бо та "негативно впливає на розвиток" (відео)

Суд зобов`язав батька сплатити 850 грн штрафу
На Буковині батько п’ятьох дітей не пускає їх до школи, бо та "негативно впливає на розвиток" (відео)
Школа (фото: picabu)
12 Листопада 2021, 05:21
читать на русском

У Конятинській громаді Чернівецької області багатодітний батько відмовляється віддавати своїх п’ятьох дітей до школи через "негативний вплив на їх розвиток".

Про це пише місцеве видання "Газета Карпати".

Справу щодо сім’ї мешканця Конятинської громади Дмитра Поп’юка днями розглянув Путильський районний суд.

У матеріалах зазначено, що відповідач веде спосіб життя, наближений до природного, та вбачає у соціумі негативний вплив на розвиток і виховання своїх дітей. З такої мотивації у цьому навчальному році батько відмовився від освітніх послуг, які діти могли раніше отримувати у місцевій школі. Чоловік вважає, що чинить правильно та вирішив надати розголосу цій справі.

На суді чоловік пояснив, що його спосіб життя полягає у діалозі з природою. Він сказав, що визнає лише "природний закон життя, який не має права переступати ніхто".

Він також розповів, що його діти часто хворіли, але після того, як сім’я почала "отримувати більші можливості від природи", вживаючи рослини, діти перестали хворіти на ГРВІ.

Пояснюючи, чому діти не відвідують школу, Дмитро Поп’юк сказав: "Мої діти мають повний вибір. Вони не раби. Вони нікому нічого не зобов’язані".


На зауваження судді про те, що він як батько, зобов’язаний забезпечити їх освітою, Поп’юк відповів:

"Вони отримують сімейну освіту. А це вище, ніж освіта соціальна. Я відмовився від школи. Я свідомо написав заяву – "відмовляюся від соціального навчального впливу на формування свідомості моїх дітей". Запишіть це, будь ласка, і обґрунтуйте цей вислів".

Як повідомила дружина Дмитра, коли їхній старший син був у 10 класі, у Конятинській школі його побили.

"Його чуть не вбили на перерві", – повідомила жінка.

Зрештою Поп’юка визнали винним у скоєнні адмінправопорушення, передбаченого ч.1 ст. 184 КУпАП і оштрафували на 850 гривень.

Нагадаємо, у Львівській області 11-річний хлопець пропустив 700 уроків, востаннє він відвідував школу минулого року. Вчителям хлопець пояснив, що просто не хоче ходити на уроки. За ухиляння від виховання дітей маму хлопця оштрафували на 1700 гривень.

Читайте також

1