На дитячому святі у Білорусі затримали Діда Мороза

Новорічне свято правоохоронці розцінили як акцію
На дитячому святі у Білорусі затримали Діда Мороза
Дід Мороз Фото: Дарина Бурякіна TUT.BY
22 Грудня 2020, 06:57
читать на русском

У Новополоцьку (Білорусь) на дитячому святі біля ялинки на площі Будівельників затримали Діда Мороза.

Місцевий житель Володимир, який працює на ТЕЦ, а у вільний час переодягається на Діда Мороза, провів у міліцейському відділку кілька годин.

Зазначається, що свято для дітей було організоване не міською владою, а самими жителями міста.

Я покинув ялинку, зняв костюм Діда Мороза і сів до свого авто, від'їхав від площі, вийшов в продуктовий магазин по дорозі додому. На виході я був затриманий і доставлений в Новополоцьке МВВС, - сказав Володимир, пише TUT.by.

Поки Володимир був у МВВС, у машині його чекала дружина, яка була Снігуронькою. На подвір'ї МВВС машину оглянули та забрали за підозрою у викраденні. Самого Діда Мороза перевірили па базі учасників масових акцій.

Читайте також

При цьому міліціонери намагалися переконати чоловіка, що те, що відбувається на ялинці - акція, а не святкові заходи.

Місцеві ЗМІ пишуть, що після свята був затриманий також кандидат історичних наук, доцент Полоцького державного університету Віктор Якубов. За словами його дружини Юлії, діти розповідали Діду Морозу вірші, водили хороводи, каталися на самокатах. Але міліціонери попереджень не робили.

Коли сім'я Якубових виходила з огородженої зони, міліціонери попросили у Віктора документи. З собою їх не було, і його забрали. Дружину не чіпали, оскільки, за словами правоохоронців, "забираємо тільки чоловіків". З міліції чоловік подзвонив додому і сказав, що його не відпустять до суду, бо нібито він брав участь у протестній акції.

Нагадаємо, у Білорусі з серпня 2020 року проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Зокрема, щопонеділка пенсіонери виходять на так звані "Марші Мудрості".

У ході протестних акцій в Мінську та інших містах Білорусі силовики масово затримують учасників акцій протесту, навіть похилого віку.

1