На Дніпропетровщині затримали священника, який співпрацював з росією

Він виправдовував військове вторгнення агресора щодо нашої держави
На Дніпропетровщині затримали священника, який співпрацював з росією
Наручники (фото: Pexels)
8 Квітня 2022, 18:23
читать на русском

На Дніпропетровщині викрили та затримали священнослужителя Української православної церкви Московського патріархату за співпрацю з країною-агресором РФ.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Зазначається, що настоятелю храму однієї з єпархій Української православної церкви Московського патріархату оголосили підозру за пособництво у плануванні, розв'язуванні та веденні агресивної війни та дій, спрямованих на розпалювання національної та релігійної ворожнечі та ненависті (ч. 2 ст. 27 ч. 2. ст. 437, ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, починаючи з 24 лютого 2022 року, після вторгнення росії на територію України, священнослужитель під час молитовних богослужінь перед своєю паствою та відвідувачів підтримував позицію Патріарха російської православної церкви Кирила та дії окупаційної влади РФ, виправдовував військове вторгнення агресора щодо нашої держави.

Також настоятель храму надавав вказівки парафіянам щодо надання допомоги збройним силам РФ.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та документацію підтримки агресора.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, що на Житомирщині затримали колаборанта, який підтримав "спецоперацію" росії проти України та переконував односельців, що їх рятують від нацистів та бандерівців.

Читайте також