На Донбасі бойовики поранили двох українських воїнів та цивільного

Окупанти продовжують облаштовувати нові оборонні споруди
Важливо
На Донбасі бойовики поранили двох українських воїнів та цивільного
Українські військові, танки (фото: facebook.com/pressjfo.news)
3 Квітня 2021, 11:21
читать на русском

У п'ятницю, 2 квітня, на Донбасі окупанти обстрілювали українські позиції та влучили у цивільний будинок в Красногорівці, внаслідок чого осколкове поранення отримав місцевий житель та двоє українських військових.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників задля  подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

2 квітня було зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 20 обстрілів по позиціях українських захисників та один обстріл цивільної інфраструктури міста Красногорівка, - йдеться у повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє українських військових. Їм надали швидку медичну допомогу на місці.

Під час мінометного обстрілу бойовиками одна з мін влучила у цивільний будинок в населеному пункті Красногорівка. Внаслідок цього осколкове поранення отримав місцевий мешканець 1962 року народження. Потерпілого доправили до медичного закладу – у травматологічне відділення Мар’їнської ЦРЛ міста Курахово. Стан здоров’я - задовільний.

Читайте також

В районі відповідальності ОТУ "Північ", неподалік населених пунктів Золоте-4 та Новоолександрівка російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля Світлодарська та Новотошківського ворог використав великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. У напрямку селища Новолуганське окупанти стріляли з гранатометів різних систем.

В районі відповідальності ОТУ  "Схід", неподалік населених пунктів Пищевик, Красногорівка та Гнутове противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища Опитне – ще й з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, бойовики використали підствольні гранатомети. В районі населеного пункту Авдіївка окупанти здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Пісків – зі стрілецької зброї.

Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ. Передові підрозділи Збройних Сил України продовжують фіксувати проведення окупантами інженерних робіт з метою розширення та дообладнання оборонних позицій.

В лісопосадці поблизу населеного пункту Піски окупанти облаштовували нові оборонні споруди, довжиною близько 100 метрів, у напрямку позицій ЗСУ.

Нагадаємо, що на Донбасі 1 квітня окупанти обстрілювали українські позиції, внаслідок чого постраждали двоє воїнів. Стан їхній задовільний.