На Донбасі поранили двох українських воїнів біля Шум та Новотошківки

Окупанти продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників
Важливо
На Донбасі поранили двох українських воїнів біля Шум та Новотошківки
Український військовий (фото: facebook.com/otupivnich)
2 Квітня 2021, 08:20
читать на русском

На Донбасі 1 квітня окупанти обстрілювали українські позиції, внаслідок чого постраждали двоє воїнів. Стан їхній задовільний.

Як повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил, у передмісті селища Шуми противник здійснив обстріли з автоматичних гранатометів. Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець зі складу ООС отримав поранення.

Захисника оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надають необхідну медичну допомогу. Стан пораненого – задовільний, - йдеться у повідомленні.

За інформацією оперативно-тактичного угрупування "Північ", ще одного військового поранили неподалік населеного пункту Новотошківка. Там окупанти здійснювали прицільний вогонь з гранатометів.

Захисник отримав осколкове поранення, йому надали медичну допомогу та госпіталізували.

Російсько-окупаційні війська продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників задля подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

Читайте також

Так, 1 квітня було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, в районі відповідальності ОТУ "Схід", неподалік населених пунктів Старогнатівка та Водяне, що на Приазов’ї, бойовики обстрілювали українські позиції із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності ОТУ "Північ", поблизу населених пунктів Світлодарське, Луганське та Золоте-4 окупанти обстрілювали позиції з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, що українська розвідка з'ясувала, що Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який "має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, розширення російської військової присутності на території так званих "ДНР" та "ЛНР" шляхом введення регулярних підрозділів збройних сил Росії.

1