На Донбасі хочуть запустити тролейбусну лінію довжиною 48 км - Мінфін

Планується зв'язати чотири міста екологічно чистим, безпечним і доступним видом транспорту
На Донбасі хочуть запустити тролейбусну лінію довжиною 48 км - Мінфін
Тролейбус, громадський транспорт, (фото: УНІАН)
23 Жовтня 2020, 10:56
читать на русском

Міністерство фінансів спільно з Донецькою облдержадміністрацією планують запустити на Донбасі тролейбусну зупинку довжиною 48 км.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Як зазначається, Мінфін разом з Донецькою обласною адміністрацією веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями про фінансування проєкту організації тролейбусного сполучення між містами Краматорської агломерації, в якій зараз проживає близько 500 тис. громадян.

Тролейбусна лінія сполучатиме Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку. Загальна протяжність маршруту складатиме 48 км, - йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, між містами агломерації зараз відсутнє якісне транспортне сполучення, хоча відстань між ними досить невелика: 3,5 км - від Слов'янська до Краматорська, 5,5 км - від Краматорська до Дружківки, 8 км - від Дружківки до Костянтинівки.

Читайте також

В проєкт також будуть інтегровані діючі міські тролейбусні мережі Краматорська та Слов'янська. В перспективі нову мережу пропонується продовжити до міста Святогірськ.

Як повідомляє міністр фінансів Олександр Кава, представники Європейського інвестиційного банку висловили свою зацікавленість цим проєктом.

Історично склалося, що міста Північного Донбасу є щільною агломерацією, жителі якої, а це більше півмільйона громадян, щодня змушені їздити з одного міста в інше на роботу, навчання, по справах. Сьогодні між Слов'янськом, Краматорськом та Костянтинівкою немає надійного та якісного міжміського пасажирського сполучення. Організація перевезень здійснюється приватними перевізниками на так званих "маршрутках". Ми сьогодні працюємо над організацією тролейбусного руху, який зв'яже всі чотири міста екологічно чистим, безпечним, зручним і доступним видом транспорту, - цитує пресслужба слова Кави.

Крім того, за його словами, створення державою якісного сервісу для громадян, що проживають у прилеглих до тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей є одним із важливих елементів програми реінтеграції Донбасу.

Нагадаємо, що голова української делегації в Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що для того, аби досягти миру на сході України, влади повинні прийняти пакет законів про реінтеграції регіону.