На Донбасі людей з українськими паспортами обмежать у громадянських правах

На окупованих територіях окупанти вирішили зробити з українців іноземців
На Донбасі людей з українськими паспортами обмежать у громадянських правах
13 Листопада 2020, 15:11
читать на русском

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міноборони з посиланням на Головне управління розвідки.

Зазначається, що наявність російського паспорта є обов’язковою умовою проходження військової служби у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ.

Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі, - повідомили у відомстві.

Крім того, на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях вербуються люди з російським громадянством з метою комплектування так званих "миротворчих" підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі.

Також окупанти розглядають питання запровадження обмежень громадянських прав для осіб, які мають паспорт громадянина України, з наданням статусу "іноземного громадянина". Зокрема, передбачається позбавити їх "виборчого права", можливості укладати цивільно-правові угоди, які потребують нотаріального посвідчення.

Читайте також

Раніше повідомлялось, що з 8.00 10 листопада, відповідно до рішення Командувача об’єднаних сил, в усіх КПВВ у районі проведення операції Об’єднаних сил, відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування.

На території Донецької області через КПВВ "Гнутове", "Новотроїцьке", "Мар’їнка", "Майорське", а на Луганщині – через КПВВ "Станиця Луганська" та новостворені контрольні пункти в’їзду-виїзду "Щастя" та "Золоте".

Попри рішення України про відновлення роботи щодо пропуску громадян на тимчасово окуповані території України на всіх КПВВ, окупаційна влада продовжує блокувати пропуск в Донецькій області.

1