На Донбасі рівень смертності від COVID значно вищий, ніж у світі - Резніков

Резніков назвав блокування КПВВ "медичним геноцидом" та справжнім захопленням заручників
На Донбасі рівень смертності від COVID значно вищий, ніж у світі - Резніков
Олексій Резніков
10 Лютого 2021, 17:46
читать на русском

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що на території окупованого Донбасу рівень летальності від COVID-19 значно вищий, ніж будь-де у світі.

Про це він повідомив під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді".

За словами Резнікова, сьогодні держава збирає усі дані, які отримує, зокрема, від українських спеціальних органів. Втім, навіть за тією статистикою, яка на сьогодні є у відкритому доступі та оприлюднена навіть самими окупаційними адміністраціями, видно, що рівень летальності від COVID-19 в ОРДЛО значно вищий, ніж будь-де у світі.

Він зазначив, що окупаційна адміністрація в Донецьку публікує статистику, згідно з якою летальність від COVID-19 там 8,6%.

Це у 4,5 раза вище, ніж на вільній території Донеччини й в середньому по Україні. У листопаді-грудні летальність взагалі складала 11%. Тобто, кожен дев'ятий помирав від цього захворювання. І це рахуючи тих, хто помер від пневмонії, яку вони теж приховують, насправді справжній COVID, - сказав Резніков.

Читайте також

Так, у Луганську рівень летальності складає 8,7%.

З одного боку, це каже про те, що люди просто не мають можливості отримати елементарну допомогу, немає ліків, немає лікарів. А з іншого боку, що рівень тестування у них дуже низький. Тестують тільки тих, хто має яскраво виражені симптоми, - підкреслив Резніков.

Резніков нагадав, що окупаційні адміністрації блокують контрольні пункти в`їзду-виїзду.

Це можна назвати медичним геноцидом. Це справжнє захоплення заручників, без перебільшення, - сказав він.

Нагадаємо, що жителі окупованих територій зможуть вакцинуватися у пунктах щеплень на третьому етапі вакцинації від коронавірусу.

1