Ляшко розповів, коли вакцинують жителів окупованих територій

Їх щеплюватимуть вакциною не із довготривалим зберіганням
Ляшко розповів, коли вакцинують жителів окупованих територій
Віктор Ляшко (фото: facebook.com/viktor.liashko)
8 Лютого 2021, 16:27
читать на русском

Жителі окупованих територій зможуть вакцинуватися у пунктах щеплень на третьому етапі вакцинації від коронавірусу.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Люди, які за вимушених причин опинилися на окупованій території, зможуть зробити щеплення в пунктах щеплення на підконтрольній території Україні - але це починаючи з третього етапу, для них буде діяти така ж система запису, як і для всіх інших українців - через портал, - заявив він.

Читайте також

При цьому Ляшко зазначив, що людей будуть прищеплювати вакцинами, які не передбачають довготривале зберігання, оскільки логістика РНК-вакциною передбачає персоналізацію того, хто буде вакцинований.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський (досьє на Володимира Зеленського читайте тут) повідомив, що перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця. Вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці.

За його словами, вирішивши питання постачання вакцини в Україну, влада зіткнулася з новою проблемою - це недовіра до щеплень та відмова від вакцинації чималої частини населення.

В Україні планують провакцинувати щонайменше 60% громадян, аби побороти коронавірусну інфекцію. До того ж вакцинація  в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1