Зеленський: для вакцинованих в Україні скасують карантинні заборони

Заборони скасують і для тих громадян, які перехворіли на COVID-19
Головне
Зеленський: для вакцинованих в Україні скасують карантинні заборони
Зеленський на форумі “Україна 30” Фото: Офіс президента
8 Лютого 2021, 15:42
читать на русском

Президент Володимир Зеленський пообіцяв скасувати карантинні заборони для громадян, які вакцинуються проти коронавірусу і для тих, хто вже перехворів на COVID-19.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю українським телеканалам у межах форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", передає Офіс президента.

Для людей, які вакцинуються або які перехворіли на коронавірус, скасовуватимуться карантинні заборони, - сказав він.

Водночас президент уточнив, що в Україні вакцинація буде добровільною, але всі, хто працює в державному секторі та має багато контактів, повинні зробити щеплення.

Читайте також

Я вважаю, що всі люди, які працюють на державу, які отримують від держави кошти та які мають постійний контакт з людьми, вони не мають права відмовитись від вакцинації. Окрім тих, кому це протипоказано, – сказав Зеленський.

Глава держави також відповів на питання стосовно того, чи пускатимуть в Україну громадян іноземних країн, які не вакциновані від коронавірусу.

За його словами, після початку вакцинації від COVID-19 Україна вживатиме дзеркальних заходів щодо умов пропуску на свою територію невакцинованих громадян інших держав.

Я впевнений, що Європа не дасть можливості вільного мандрування, якщо у тебе немає вакцинування. Якщо люди хочуть кудись поїхати – відпочити чи по роботі, треба буде вакцинуватися", – сказав глава держави.

Він додав, що "наша країна повинна мати дзеркальні, паритетні відносини з іншими державами, особливо з сусідами – країнами Європейського Союзу".

Якщо вони будуть пускати з якимись штампами, паспортами чи підтвердженим вакцинуванням, то ми повинні робити те саме, – зазначив президент.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий отримати щеплення проти коронавірусу, щоб особистим прикладом показати людям, що вакцинація важлива, безпечна і потрібна. Він хоче вакцинуватися разом з українськими військовими та у прямому ефірі.

1