На Донбасі російський безпілотник стежив за українськими військовими - фото

Черговий доказ причетності РФ до збройного конфлікту на Донбасі
На Донбасі російський безпілотник стежив за українськими військовими - фото
12 Березня 2021, 13:55
читать на русском

У Донецькій області виявили розвідувальний безпілотник російського виробництва, який стежив за Збройними Силами України.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Зазначається, що на Донеччині зафіксовано черговий доказ причетності Російської Федерації до збройного конфлікту на Донбасі.

Фото: don.gp.gov.ua

Під час інженерної розвідки у зоні проведення ООС на території Донецької області військові виявили безпілотне повітряне судно, яке використовувалось представниками незаконних збройних формувань для збору інформації про ЗСУ.

Фото: don.gp.gov.ua

Під час огляду БПС на пошкодженій акумуляторній батареї знайшли голографічну наліпку з надписом  "ФСБ РФ 704".  Попередньо встановлено, що апарат виготовлений у Росії компанією ZALA AERO.

Фото: don.gp.gov.ua

У рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 147, ч. ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 372, ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України вилучені предмети додали до матеріалів справи. Досудове розслідування триває.

Фото: don.gp.gov.ua

Зазначимо, що група компаній ZALA AERO – російський розробник і виробник безпілотних повітряних систем і мобільних комплексів, що здатні заглиблюватися на кілька десятків кілометрів у бік позицій противника.

Читайте також


Контекст. Спецслужби Російської Федерації ведуть цілеспрямовану роботу проти України в інформаційній сфері, а їхні окремі підрозділи працюють лише на розхитування ситуації в Україні.

Від 2020 року контррозвідка СБУ виявила понад 90 спроб вербування мешканців Донбасу спецслужбами Російської Федерації.

1